id Plein werkt vanuit meer dan
200 locaties in het hele land..
Zoek je een outplacement-
of re-integratiecoach in de buurt?
Bel of mail ons en we brengen
je in contact met de coach
die bij jou past: 

T: 085 - 0495160
E: servicebureau@idplein.nl

Neem contact op:

Actueel blog

Door: Maarten Freriks
17 juli 2016

Nieuw Inkoopkader UWV van start

Op 1 juli 2016 is het nieuwe inkoopkader van het UWV van start gegaan. Zoals UWV het zelf stelt in haar persbericht van februari dit jaar, is het doel hoogwaardige dienstverlening te gaan leveren aan de klanten van de uitkeringsorganisatie. Grootste veranderingen zijn:

UWV zet nog maar 2 typen trajecten in: klanten die direct aan het werk kunnen, krijgen een zogenaamd "Aan het Werk-traject" waarbij ze maximaal 25 uur ondersteuning krijgen in het vinden van een baan. De re-integratiecoach krijgt het volledige traject slechts uitbetaald bij plaatsing. Als het traject niet leidt to een baan, wordt slechts 40% van de geoffreerde uren uitbetaald. Een klant die nog niet zover is, kan een "Werkfit-traject" in gaan: maximaal 40 uur persoonlijke begeleiding om belemmeringen die werk in de weg staan, weg te nemen of hanteerbaar te maken.

De klant krijgt weer een stem: bij het kiezen van de coach, krijgt de klant weer een belangrijke stem. In de praktijk zal het vaak zo gaan, is mijn inschatting, dat het UWV een paar bureaus of personen voorstelt, die gespecialiseerd zijn in de specifieke problematiek waar de klant mee te maken heeft, of de sector waarin een klant werkzaam wil zijn. Daarop kan de klant een keuze maken, al dan niet na een eerste kennismaking. Of klanten ook zelf met een voorstel kunnen komen, zal in de praktijk moeten blijken.

Samenwerken wordt de norm: om maatwerk voor de klant te realiseren, zullen UWV en re-integratiecoach intensiever afstemmen. Hoe ziet het trajectplan er uit, hoeveel uur inzet is noodzakelijk? Is extra specilistische hulp nodig? En zelfs als het maximale aantal uren niet voldoende lijkt te zijn, kan daarover gesproken worden. 

id Plein heeft in alle regio's een overeenkomst met UWV, zowel voor het Werkfit maken, als voor Aan het werk trajecten.

terug naar overzicht