id Plein werkt vanuit meer dan
200 locaties in het hele land..
Zoek je een outplacement-
of re-integratiecoach in de buurt?
Bel of mail ons en we brengen
je in contact met de coach
die bij jou past: 

T: 085 - 0495160
E: servicebureau@idplein.nl

Neem contact op:

Actueel blog

Door: Edwin van Zuuren
17 februari 2016

TEDx presentatie Evidence-Based HRM

id Plein nodigt u uit voor de try-out van de TEDx -talk van Patrick Vermeren.

Een Evidence Based (wetenschappelijk bewezen) benadering biedt een kostenefficiënte aanpak met de beste garanties op effectieve resultaten en een blijvend positief imago. De autoriteit op het gebied van Evidence Based HR in het Nederlandse taalgebied is Patrick Vermeren, voorzitter van Evidence-Based HRM, en schrijver van het boek: "De HR-ballon, 10 populaire praktijken doorgeprikt. Patrick Vermeren is gevraagd om een TEDx -talk te houden over Evidence Based HR, in het Engels.

Wat is het verschil tussen de waarde van evidence based methoden en persoonlijke ervaringen in de sector? Het geloof in een ooit geaccepteerde methode kan bij professionals zeer hardnekkig zijn. Welke schade kan HR berokkenen indien verkeerde testen of methodes worden gebruikt?

Van Astrologie en Grafologie verbaast het u vast niet dat zij de wetenschappelijke toets niet doorstaan. Maar hoe zit het met de teamrollen van Belbin, de leerstijlen van Kolb, NLP, Maslow, Organisatieopstellingen, Transactionele Analyse? Het zijn stuk voor stuk in HR bekende, veelgebruikte instrumenten en stuk voor stuk blijken ze niet doeltreffend. De theorie ontbreekt of is in tegenspraak met de bevindingen uit de “gevestigde” wetenschappen (biologie, chemie, fysica), de evidentie is (vaak in meerdere studies) negatief of de onderzoeker heeft zelf de theorie ingetrokken.

Maakt uw organisatie gebruik van de MBTI (persoonlijkheidsvragen) test? Uit onafhankelijk onderzoek blijken de testresultaten weinig betrouwbaar: na een test-hertest interval van slechts vijf weken had 50% van de mensen een ander type als uitkomst. Vervelend voor de kandidaat die op basis van de “objectieve waarheid” van de test zijn loopbaankeuze heeft bepaald. Vervelend voor u als werkgever als u op basis van niet kloppende resultaten de kandidaat hebt aangenomen.

Patrick Vermeren combineert complexe materie met een persoonlijk verhaal, hij geeft voorbeelden die mensen naar de keel grijpen of verontwaardiging oproepen.

Deze presentatie is toegankelijk voor alle geïnteresseerden m.b.t. dit onderwerp. Stuurt u deze uitnodiging dus gerust door naar bekenden die ook bij deze presentatie aanwezig willen zijn.

Programma 3 maart 2016 
13:30: Inloop, koffie/thee
14:00: Inleiding door Maarten Freriks, directeur id Plein.
14:15: Patrick Vermeren: TEDx (15’) Evidence Based HR in het Engels
Aansluitend legt Patrick Vermeren het onderdeel uit van theorie en empirie en zal hij ingaan op vragen en bedenkingen i.v.m. de modellen.

Locatie: Rietveld Theater, Rietveld 49, 2611 LH Delft

Aan deelname van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

U kunt zich via deze link inschrijven

Parkeren kan het best in de Markt garage, Willem Naghelstraat 1, Delft. Vanaf daar is het 5 minuten lopen.

Vriendelijke groet,

Team Mobiliteit id Plein
Leontine van Gelderen: leontine.vangelderen@idplein.nl 06-29065432
Sylvia Bossche: sylvia.bossche@idplein.nl 06-52011808
Edwin van Zuuren: edwin.vanzuuren@idplein.nl 06-21247828

 

terug naar overzicht