doen wat werkt

Outplacement

Een noodgedwongen vertrek als gevolg van ontslag of ziekte is het startpunt om nieuwe kansen te creëren op de arbeidsmarkt. Wij begrijpen dat uw medewerkers zo snel mogelijk aan de slag willen gaan. Outplacement van id Plein maakt dit mogelijk. Bij aanvang van het outplacementtraject kiest uw medewerker zelf de loopbaanprofessional. Medewerker en loopbaanprofessional kijken samen wat er nodig is voor een succesvol en snel outplacementtraject. Wij werken vanuit de best beschikbare kennis en meest recente inzichten op het gebied van outplacement. Deze aanpak zorgt ervoor dat uw medewerker 1 à 2 maanden eerder aan het werk gaat bij een nieuwe werkgever.

Het traject

  • Het traject gaat snel van start.
    Direct na de intake gaat uw medewerker aan de slag met de bootcamp. In deze week staat de voorbereiding op de arbeidsmarkt centraal. Na voltooiing van de bootcamp heeft hij/zij alle handvatten om de arbeidsmarkt te kunnen betreden.

  • We werken met korte termijn doelstellingen.
    Na de bootcamp gaat uw werknemer aan de slag met een werkschema met te behalen doelen. Door wekelijks contact met de loopbaanprofessional blijven kandidaten geïnspireerd en geoutilleerd om de doelen na te streven.

  • Onze loopbaanprofessionals zijn experts.
    Om uw medewerker de beste begeleiding te bieden gedurende het outplacementtraject, voeren professionele loopbaanprofessionals onze trajecten uit. Niet alleen vakbekwaam in outplacement, maar ook deskundig in het vakgebied of de branche, zo ontvangt de kandidaat de best mogelijke begeleiding naar een baan in zijn vakgebied.

Outplacement van id Plein is altijd maatwerk. Per traject inventariseren wij wat passend is voor de situatie van uw medewerker. Alle kandidaten bieden wij extra ondersteuning in de vorm van additionele workshops. In deze workshops besteden wij aandacht aan onderwerpen als persoonlijke presentatie en solliciteren met behulp van sociale netwerken.

Wilt u meer weten over onze outplacement dienstverlening? Voor vragen en meer informatie kunt u bellen met 085 - 049 51 65 of vul het contactformulier in.

Meer informatie over outplacement?

Ga terug naar het overzicht

Werkfit

Het Werkfit-traject van id Plein richt zich op de capaciteiten van de kandidaat, die samen...

Lees meer

Re-integratie 2e spoor

Het doel van het 2e spoortraject is dat kandidaten een nieuwe, duurzaam passende...

Lees meer

Re-integratie 3e spoor

Officieel gedeeltelijk arbeidsongeschikt. En dan? Na twee jaar Ziektewet volgt de WIA-keuring. Indien de werknemer...

Lees meer