doen wat werkt

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze dynamische en innovatieve aanpak hebt u als werkgever grip op het traject. Een beproefd traject dat aansluit op de behoefte van uw organisatie en uw werknemer.


De​ ​basis

De kern van onze aanpak is gebaseerd op praktijkervaring en beproefd door wetenschappelijk onderzoek. Wist u bijvoorbeeld dat:

 • snel starten betere resultaten levert?
  Feit: 4 maanden uit het arbeidsproces zijn, betekent dat de kans op werkhervatting drastisch afneemt. Zet daarom al in een vroeg stadium outplacement in.
 • korte termijn doelen stellen het verschil maakt?
  Feit: de inzet van langdurige outplacementtrajecten heeft het risico dat de werknemer het traject “uitzit”. Uw werknemer gaat aan het werk voor werk.
 • een oplossingsgerichte aanpak werkt?
  Feit: begeleiding is het meest effectief als het doel en de verdeling van de taken tussen partijen snel duidelijk is.
 • ervaringsleren de snelste manier van leren is?
  Feit: vaardigheden leert men het snelst door te doen. Uw werknemer gaat daarom bij ons zelf aan de slag.
 • de focus helder moet zijn?
 • Feit: onze aanpak is 100% arbeidsmarktgericht.


Aspecten als rouw en zingevingsvragen gaan wij niet uit de weg, maar zijn geen doelen op zich. In de bijlage “Outplacement á la Carte” (vanaf pagina 5, Outplacement: evidence based) lichten wij verder toe waarom onze aanpak gebaseerd op deze uitgangspunten het beste resultaat oplevert.


Onze​ ​werkwijze

Onze aanpak kenmerkt zich door individuele begeleiding. Wij activeren en motiveren uw werknemer om aan het werk voor werk te gaan. Het doel van deze aanpak is met uw werknemer duurzame resultaten te bereiken. Dit heeft als bijkomstig voordeel dat uw werknemer zich ook ontwikkelt op persoonlijk vlak. Een traject kan worden opgebouwd of uitgebreid met verschillende modules afgestemd op de situatie van uw werknemer. Onze outplacementtrajecten worden uitgevoerd door een landelijk netwerk van uitsluitend specialisten en deskundige loopbaanprofessionals. Voor trajecten die een specifieke aanpak vereisen - denkt u aan burn-out of chronische aandoeningen - hebben wij expertteams samengesteld.


De specialisten van deze teams staan garant voor deskundige begeleiding in het specifieke aandachtsgebied om daarmee het best mogelijke resultaat te behalen.


Outplacement​ ​à​ ​la​ ​carte

Om op individuele situaties en behoeften in te spelen, hebben wij 4 modules ontwikkeld:

 

Bootcamp​ ​in​ ​1​ ​week​

Na de intake werkt uw werknemer aan:

 • een helder zoekprofiel
 • het in kaart brengen van het netwerk
 • een adequaat cv en Linkedin-profiel
 • een basis sollicitatiebrief
 • een korte persoonlijke presentatie, te gebruiken tijdens netwerkbijeenkomsten en gesprekken


In deze week stelt uw werknemer een persoonlijk werkschema op waarmee direct het sollicitatietraject kan worden gestart. Uw werknemer is klaar om de arbeidsmarkt te betreden. Bij reguliere outplacementtrajecten duurt dit traject 4 tot 6 weken. Bij ons kan hetzelfde traject in 1 week worden gerealiseerd.


Actiegerichte​ ​outplacementbegeleiding

De bootcamp kan worden opgevolgd met een intensieve outplacementbegeleiding van tenminste 3 maanden. De leidraad is het werkschema van de bootcamp. De loopbaanprofessional gaat intensief met uw werknemer aan de slag. Het cv, Linkedin-profiel en de persoonlijke presentatie worden aangescherpt. De loopbaanprofessional levert vacatures aan en helpt bij het opstellen van de motivatiebrief. De sollicitaties worden voorbesproken, geoefend en geëvalueerd. De loopbaanprofessional is ook branchespecialist met kennis van de sector, de functies en de bedrijfscultuur waarin een vacature wordt gezocht. Na afloop van deze 3 maanden kan de begeleiding per maand worden verlengd.

Additionele​ ​workshops​

Uit de intake of bootcamp kan blijken dat extra vaardigheden vereist zijn om tot een effectieve outplacement te komen. Hiervoor bieden wij de volgende workshops aan:

 • Workshop Persoonlijk Toegevoegde Waarde
 • Workshop Effectief gebruik maken van Social Media
 • Persoonlijke presentatie
 • Online en offline netwerken

De workshops kunnen in overleg met u op ieder moment van het outplacementtraject worden ingezet.


Extra​ ​services​

Als door specifieke omstandigheden extra inspanning nodig is om werk te vinden, bieden wij de volgende intensieve dienstverlening aan:

 • Jobhunting door een branchespecialist
 • Loopbaanonderzoek en testen
 • Vacaturesearch
 • Aanmeld- en inschrijfservice waarbij uw werknemer wordt aangemeld bij minimaal 10 detacherings-, Werving & Selectie- of uitzendbureaus
 • Videopitch en verspreiding hiervan 

 

Wilt u meer weten over onze outplacement dienstverlening of de bootcamp? Bel met 085 - 049 5165 of stuur een bericht naar arbeidsmobiliteit@idplein.nl.

Neem contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Werkfit

Het Werkfit-traject van id Plein richt zich op de capaciteiten van de kandidaat, die samen met de loopbaanprofessional...

Lees meer

Re-integratie 2e spoor

Het doel van het 2e spoortraject is dat kandidaten een nieuwe, duurzaam passende baan vinden. Wij begrijpen dat het zonder...

Lees meer

Re-integratie 3e spoor

Officieel gedeeltelijk arbeidsongeschikt. En dan? Na twee jaar Ziektewet volgt de WIA-keuring. Indien de werknemer nog...

Lees meer