doen wat werkt

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze dynamische en innovatieve aanpak heeft u als werkgever grip op het traject. Een beproefd traject dat aansluit op de behoefte van uw organisatie en uw werknemer.

"Ik ben er echt door geholpen"

Ik ben er echt door geholpen. Heb een andere kijk gekregen op netwerken en verrassend ervaren, dat je ook op een andere manier naar werk kunt kijken. Persoonlijke groei doorgemaakt en betekenisvol werk gekregen, wat ik beschouw als een cadeau!

Cliënt van Anita Wor
 

De​ ​basis

De kern van onze aanpak is gebaseerd op praktijkervaring en beproefd door wetenschappelijk onderzoek. 

Weet u bijvoorbeeld dat:

 • snel starten betere resultaten levert?
  4 maanden uit het arbeidsproces zijn, betekent dat de kans op werkhervatting drastisch afneemt. Zet daarom al in een vroeg stadium outplacement in.
 • korte termijn doelen stellen het verschil maakt?
  de inzet van langdurige outplacementtrajecten heeft het risico dat de werknemer het traject “uitzit”. Uw werknemer gaat aan het werk voor werk.
 • een oplossingsgerichte aanpak werkt?
  begeleiding is het meest effectief als het doel en de verdeling van de taken tussen partijen snel duidelijk is.
 • ervaringsleren de snelste manier van leren is?
  vaardigheden leert men het snelst door te doen. Uw werknemer gaat daarom bij ons zelf aan de slag.
 • de focus helder moet zijn?
  onze aanpak is 100% arbeidsmarktgericht.


Aspecten als rouw en zingevingsvragen gaan wij niet uit de weg, maar zijn geen doelen op zich. In de bijlage “Outplacement á la Carte” (vanaf pagina 5, Outplacement: evidence based) lichten wij verder toe waarom onze aanpak gebaseerd op deze uitgangspunten het beste resultaat oplevert.

 

Meer informatie over outplacement


Onze​ ​werkwijze

Onze aanpak kenmerkt zich door individuele begeleiding. Wij activeren en motiveren uw werknemer om aan het werk voor werk te gaan. Het doel van deze aanpak is met uw werknemer duurzame resultaten te bereiken. Dit heeft als bijkomstig voordeel dat uw werknemer zich ook ontwikkelt op persoonlijk vlak. Een traject kan worden opgebouwd of uitgebreid met verschillende modules afgestemd op de situatie van uw werknemer. Onze outplacementtrajecten worden uitgevoerd door een landelijk netwerk van uitsluitend specialisten en deskundige loopbaanprofessionals. Voor trajecten die een specifieke aanpak vereisen - denkt u aan burn-out of chronische aandoeningen - hebben wij expertteams samengesteld.


De specialisten van deze teams staan garant voor deskundige begeleiding in het specifieke aandachtsgebied om daarmee het best mogelijke resultaat te behalen.

 

Outplacement à la carte

Om op individuele situaties en behoeften in te spelen, hebben wij 4 modules ontwikkeld: outplacement à la carte.

 

Wilt u meer weten over onze outplacement dienstverlening? Bel met 085 - 049 5165 of stuur een bericht naar arbeidsmobiliteit@idplein.nl.

Neem contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Outplacement à la carte

Om op individuele situaties en behoeften in te spelen, hebben wij 4 modules ontwikkeld: Bootcamp​  Na de intake...

Lees meer

Re-integratie 2e spoor

Het doel van het 2e spoortraject is dat kandidaten een nieuwe, duurzaam passende baan vinden. Wij begrijpen dat het zonder...

Lees meer

Re-integratie 3e spoor

Officieel gedeeltelijk arbeidsongeschikt. En dan? Na twee jaar Ziektewet volgt de WIA-keuring. Indien de werknemer nog...

Lees meer

Arbeidsdeskundig onderzoek

Uw werknemer is (voor langere tijd) arbeidsongeschikt. U wilt deze situatie correct afhandelen, maar weet niet goed waar u...

Lees meer

Loopbaan APK

“Gemotiveerde en betrokken medewerkers presteren bovengemiddeld en zijn van onschatbare waarde.” Dat blijkt uit...

Lees meer