doen wat werkt

Outplacement

In een outplacementtraject kan de medewerker zich met behulp van professionele begeleiding oriënteren op zijn (of haar) mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Samen met de coach onderzoekt de medewerker in welke functies hij op basis van zijn belastbaarheid, kennis, competenties en affiniteiten goed kan functioneren. Via netwerkgesprekken en social media blijft de kandidaat bij over de ontwikkelingen op zijn vakgebied en het ontstaan van vacatures. De coaches van id Plein werken zo zoveel mogelijk op basis van ervaringsleren. Het doen van activiteiten als netwerkgesprekken en oriënterende stages, geeft de medewerker inzicht en motivatie om verdere richting aan de loopbaan te kunnen geven. 

De manier waarop mensen aan het werk komen, is sterk veranderd. Slechts 15% van de baanvinders komt nog via de traditionele vacaturesites aan de slag. Bijna 10% komt na contact met een afdelingsmanager via een open sollicitatie binnen. Een kwart van de werkzoekenden vindt via netwerkcontacten een nieuwe baan. Kandidaten van id Plein leren hoe zij met werkgevers in contact kunnen komen. Zij oefenen sollicitatiegesprekken, waarbij zij aan de hand van concrete situaties hun competenties beschrijven. De coach ondersteunt bij de profilering naar werkgevers en recruiters, maakt gebruik van het eigen (id Plein)netwerk om baaningangen te creëren en blijft in een nieuwe functie als sparringpartner beschikbaar. In het outplacementtraject worden nieuwe loopbaanperspectieven onderzocht en gecreëerd, dit biedt werkgever en werknemer de mogelijkheid om op een positieve manier afscheid van elkaar te kunnen nemen.

Voor snelle kandidaten die direct en intensief met solliciteren aan de slag willen, bieden we de bootcamp variant. Na een week bootcamp trainingen beschikt de kandidaat over alle handvatten om de arbeidsmarkt te benaderen en een strak werkschema met te behalen doelen.

Wilt u meer weten over onze outplacement dienstverlening? Voor vragen en meer informatie kunt u bellen met 085 - 049 5165 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Werkfit

Het Werkfit-traject van id Plein richt zich op de capaciteiten van de kandidaat, die samen...

Lees meer

Re-integratie 2e spoor

Het doel van het 2e spoortraject is dat kandidaten een nieuwe, duurzaam passende...

Lees meer

Re-integratie 3e spoor

Officieel gedeeltelijk arbeidsongeschikt. En dan? Na twee jaar Ziektewet volgt de WIA-keuring. Indien de werknemer...

Lees meer