doen wat werkt

Re-integratie 2e spoor

Een jaar na de 1ste ziektedag van een medewerker wordt een werkgever geacht een 2de spoor traject in te zetten, mits de bedrijfsarts nog benutbare mogelijkheden ziet. Een werknemer ziet zichzelf vaak liever terugkeren bij de huidige werkgever. Maar als dat niet kan, is een spoor 2 traject onvermijdelijk. Graag adviseren we u over specifieke situaties. U kunt ons elke werkdag bellen op 085-0495165 of een bericht sturen:

 

Advies over spoor 2 gevraagd Bel me Direct een offerte aanvragen 

 

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme

Spoor 2 re-integratie is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle regels te voldoen die de wet Poortwachter stelt. Alleen zo kan voorkomen worden dat u als werkgever een loonsanctie opgelegd krijgt. Die loonsanctie kan oplopen tot een salarisdoorbetaling van 12 maanden. Dat is daarom geen kwestie om lichtzinnig mee om te gaan.

Een spoor 2 traject vraagt ook veel ervaring in het begeleiden van mensen in een complexe situatie. Werknemers die zijn uitgevallen, verkeren in een kwetsbare en onzekere positie. Een goede persoonlijke coaching biedt iemand weer perspectief zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Dat maakt het uiteindelijk zowel voor de werknemer als voor de werkgever een stuk makkelijker, als afscheid nemen onvermijdelijk blijkt.

id Plein zet in het hele land specialisten in op het gebied van de Wet Poortwachter en spoor 2 re-integratie. Daarbij Onze coaches zien de kandidaat gedurende de eerste 6 weken wekelijks, daarna minimaal per 2 weken. Tussendoor heeft de coach telefonisch contact of contact per e-mail met de kandidaat.

 

Advies over spoor 2 gevraagd Bel me Vind een Spoor 2 specialist in de buurt

 

De elementen van een 2de spoor re-integratietraject

Ook een spoor 2 traject is maatwerk. Door de inzet van de juiste specialist en de relevante elementen, bouwen we het ideale traject op voor werkgever en werknemer. Die elementen zijn:

 • Een sterke focus op de mogelijkheden
  Bij id Plein denken wij in oplossingen. Gedurende de re-integratie spoor 2 onderzoeken kandidaten in welke functie kennis, competenties en vaardigheden tot zijn recht komen. Hiervoor zetten wij o.a. loopbaantesten in.
 • Specialistische ondersteuning 
  Om kandidaten de beste begeleiding te bieden gedurende 2e spoortrajecten, voeren gespecialiseerde loopbaanprofessionals onze trajecten uit. Zij hebben kennis van wet- en regelgeving omtrent spoor 2 en beschikken over een breed netwerk. Waar zinvol en mogelijk schakelen we specialisten in met specifieke kennis van de fysieke of psychische belemmering, of meerdere jaren ervaring in de branche.
 • Een pragmatische aanpak
  In de beginfase van het traject wordt veel aandacht besteed aan sollicitatievaardigheden. Hierin werkt de kandidaat aan een juiste zoekrichting, een opvallend cv en LinkedIn profiel en weet hij of zij diens persoonlijk toegevoegde waarde te verwerken in de sollicitatiebrieven. Door het inzetten van hun netwerk creëren onze coaches directe ingangen bij werkgevers. Voor netwerkgesprekken, verkennende stages en vacatures. Zo bouwen we aan een goed doortimmerd dossier en begeleiden wij kandidaten succesvol naar duurzaam passend werk. 
 • Duurzaam passend werk
  Als de kandidaat een nieuwe werkplek vindt, blijft de loopbaanprofessional beschikbaar als sparringpartner. Zo ondersteunen we de kandidaat om van de functie een duurzaam succes te maken.
 • Transparantie voor werkgever en werknemer
  Als opdrachtgever behoudt u altijd de regie over het traject. U kunt inloggen in ons klantvolgsysteem. Dit op maat ontwikkelde systeem biedt u de kans het traject van begin tot het eind te volgen. U heeft in één oogopslag overzicht van de re-integratie-inspanningen van uw medewerker. U ziet wanneer de afspraken hebben plaatsgevonden, welke notities onze loopbaancoach hierover maakt en u heeft een overzicht van alle rapportages.
 • Een sluitend dossier
  In het licht van de Wet Poortwachter is een sluitend dossier zeker niet onbelangrijk. Als na 2 jaar ziekte de inspanningen niet voldoende beoordeeld worden door het UWV, kan de werkgever een loonsanctie krijgen. Door vroegtijdig te starten, en intensief op werk gericht te zijn, hebben we in 99% van onze trajecten een loonsanctie kunnen voorkomen.  

"Snel antwoord en adequate informatie over Wet Poortwachter"

Sinds we met id Plein samenwerken is er een last van onze schouders gevallen. Ze adviseren ons snel en adequaat over complexe situaties waarin medewerkers door hun ziekte terecht zijn gekomen. En daarbij hebben ze veel oog voor de persoonlijke kant, wat we vanuit goed werkgeverschap hoog in het vaandel hebben staan.

Cliënt van id Plein

Wilt u meer weten over onze re-integratie 2e spoor dienstverlening? Voor vragen en meer informatie kunt u bellen met 085 - 049 5165. Of vul het contactformulier in.

 

Advies over spoor 2 gevraagd Bel me Direct een offerte aanvragen 

Neem contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Direct een offerte ontvangen

Zoekt u een outplacement-, spoor 2- of loopbaantraject voor een medewerker en wilt graag een aantal aanbieders met elkaar...

Lees meer

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve...

Lees meer

Outplacement-Bootcamp - snel naar een nieuwe baan

Het vinden van een nieuwe baan kan een flinke uitdaging zijn. Maar dat hoeft niet. In een 5 Day Bootcamp wordt een...

Lees meer

Re-integratie 3e spoor

Officieel gedeeltelijk arbeidsongeschikt. En dan? Na twee jaar Ziektewet volgt de WIA-keuring. Indien de werknemer nog...

Lees meer

Arbeidsdeskundig onderzoek

Uw werknemer is (voor langere tijd) arbeidsongeschikt. U wilt deze situatie correct afhandelen, maar weet niet goed waar u...

Lees meer

Loopbaan APK

“Gemotiveerde en betrokken medewerkers presteren bovengemiddeld en zijn van onschatbare waarde.” Dat blijkt uit...

Lees meer

Persoonlijk Ontwikkeladvies, gratis voor 45+

Duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers is van groot belang voor de toekomst van uw medewerkers en uw organisatie. Daarom...

Lees meer