doen wat werkt

Outplacement

Je hebt een vast contract, maar raakt je baan kwijt. Hoe nu verder? Waarschijnlijk heeft jouw werkgever je een outplacement traject aangeboden en ben je je nu aan het oriënteren. Of je bent uit eigen initiatief op onderzoek gegaan. Welkom! Hieronder zetten we uiteen hoe een outplacement traject bij ons werkt. Mocht je meer informatie nodig hebben, of heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met ons Demelza of Edwin via 085 - 049 5165 of stuur een bericht naar arbeidsmobiliteit@idplein.nl.

Neem contact op voor advies op maat!

"Ik had dit niet alleen kunnen doen"

"Marja heeft mij een aantal jaren geleden geholpen aan een baan bij Pearle in IJsselstein. Ik werk er nu 4 jaar met nog steeds heel veel plezier. Ik wilde je nogmaals bedanken voor alles wat je voor me hebt gedaan. Dit was anders nooit gelukt, tenminste, ik had dit niet alleen kunnen doen."

Cliënt van Marja Bleijerveld-Hauer -Specialist re-integratie UWV Werkfit en Naar werk

Wat houdt het in?

In een outplacement traject ga je, ondersteund door een loopbaanadviseur - jouw coach, op zoek naar een nieuwe baan. Samen kijken jullie welke mogelijkheden voor jou passend zijn en wat je juiste manier is om te solliciteren.

Wat voor werk zoek je?
Samen met jouw coach inventariseer je jouw kwaliteiten, talenten en wensen en toetsen je ze tegen de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Hierin worden ook jouw beperkingen meegenomen, zodat er opties uitrollen die écht haalbaar zijn.

Waar zoek je naar werk?
In de laatste jaren is er veel veranderd in hoe bedrijven personeel werven. Er zijn allerlei online kanalen die je kunt gebruiken, zoals LinkedIn, Twitter en Facebook. Maar ook netwerken blijft belangrijk. Samen met jouw coach inventariseer je wat jouw netwerk is en gaan jullie op zoek naar interessante aanknopingspunten. Jouw coach heeft zelf ook een netwerk waar je gebruik van kunt maken.

Hoe presenteer je jezelf?
Als je gaat solliciteren moet je jezelf in verschillende kanalen presenteren: je sollicitatiebrief natuurlijk, maar ook je online profielen zoals LinkedIn, Twitter en Facebook, en uiteindelijk het sollicitatiegesprek. Samen met jouw coach brengen jullie in kaart wat je al goed kunt en waar je ondersteuning op nodig hebt. Er zijn diverse trainingen die je kunt volgen, of misschien heb je genoeg aan tips & trucs en lekker oefenen.

 

Neem contact op voor meer informatie!

Outplacement​ ​à​ ​la​ ​carte

Om op individuele situaties en behoeften in te spelen, hebben wij 4 modules ontwikkeld die wij aanbieden in ons programma outplacement à la carte: de bootcamp, actiegerichte outplacementbegeleiding, additionele workshops en extra services. 

 

Lees meer over Outplacement á la Carte!

id Plein

Wij werken altijd op basis van individuele begeleiding. We helpen je actief je traject aan te gaan en zullen je motiveren om aan het werk te gaan voor werk. Ons doel is het bereiken van duurzame resultaten.

  • id Plein heeft een landelijk netwerk van coaches. Je kunt zelf jouw coach kiezen, zodat je zeker weet dat je met de juiste persoon gaat samenwerken.
  • Onze coaches hebben diverse specialiteiten en deskundigheden. Ook hierin kun je zelf kiezen wat voor jou belangrijk is.
  • Daarnaast biedt id Plein een grote diversiteit aan cursussen en workshops die je kunt volgen, zodat je echt kunt werken aan datgene wat jou verder gaat helpen.

 

Wil je meer weten over onze outplacement dienstverlening of heb je een vraag die nog niet beantwoord is? Bel ons dan op 085 - 049 5165 of stuur een bericht naar arbeidsmobiliteit@idplein.nl.

Neem contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Outplacement à la carte

Om op individuele situaties en behoeften in te spelen, hebben wij 4 modules ontwikkeld: Bootcamp​  Na de intake...

Lees meer

Outplacement-Bootcamp - snel naar een nieuwe baan

Het vinden van een nieuwe baan kan een flinke uitdaging zijn. Maar dat hoeft niet. In een 5 Day Bootcamp word je...

Lees meer

Re-integratie 2e spoor

Je hebt een contract, maar je bent ziek geworden. En nu heeft je huidige werkgever geen passend werk meer voor. Je moet een 2e...

Lees meer

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na...

Lees meer

Jobcoaching

Je hebt een baan, maar je loopt structureel tegen een beperking aan. Als je hier niets aan doet, loop je de kans dat je steeds...

Lees meer

Starten als zzp'er of met een eigen bedrijf

Klaar voor de start? Als je als zelfstandige aan de slag wilt, wil je eerst weten of je bedrijfsidee levensvatbaar is. Het...

Lees meer

Transitievergoeding

Je hebt een transitievergoeding ontvangen, maar wat kun je eigenlijk met deze vergoeding? Wij kijken graag samen met jou naar...

Lees meer

Persoonlijk Ontwikkeladvies, gratis voor 45+

Heb je het nog naar je zin in je werk? Twijfel je of je op zoek moet naar wat anders, of intern een carrièrestap moet...

Lees meer