doen wat werkt

Outplacement

De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van solliciteren. In ons outplacementtraject bieden wij jou nieuwe inzichten in de hedendaagse manier van arbeidsmarktbenadering en netwerken. Wij bieden jou de kans om snel met toekomstig werkgevers in contact te komen. Het traject is altijd maatwerk en op individuele basis. Wij zetten tijdens het traject onderstaande modules in:

 • Mijn aanbod en Personal branding:
  Je brengt jouw kennis, competenties en ervaringen in kaart en verwoordt dit in je cv, motivatie, sollicitatiebrief en LinkedIn profiel.

 • Mijn arbeidsmarkt:
  Je maakt een zoekprofiel van organisaties met gepaste vacatures, op basis van interesse, kansrijkheid, jouw netwerk en dat van de coach.
 • Effectief netwerken:
  Samen met je coach zet je de beste strategie uit om deze organisaties te benaderen. Jij benadert jouw persoonlijke netwerk, de coach dat van id Plein.

 • Inzet LinkedIn en social media:
  Word zichtbaar op LinkedIn, prikkel werkgevers, vind informatie over je vakgebied en vrijkomende functies. Zet Twitter of Facebook in om een baan te vinden.

 • Waar vind je de juiste vacatures?
  Er zijn vele websites met gepubliceerde vacatures, waar vind je passende vacatures en hoe selecteer je deze?

 • Het sollicitatiegesprek:
  Hoe bereid je jezelf goed voor op een sollicitatiegesprek? Wat zijn de do’s and dont’s?

 • Jobhunting:
  Zodra je arbeidsmarktklaar bent, benaderen we ons netwerk en leggen we nieuwe contacten met werkgevers in jouw regio om baaningangen te creëren.  

Een snel traject?
Wil je echt snel aan de slag? Kies dan voor onze outplacement bootcamp. Na 1 zeer intensieve week met trainingen beschik je over alle handvatten om direct te solliciteren. Je bespaart hiermee 1 à 1,5 maand in vergelijking met een regulier traject. Als tijdens deze week leg je contacten en reageer je op concrete vacatures. Na de bootcamp krijg je nog minimaal 3 maanden begeleiding van de loopbaancoach. Samen met de coach benader je actief de arbeidsmarkt. Jullie werken aan jouw persoonlijke presentatie, inzetten van het netwerk en de voorbereiding van sollicitaties, zodat jij jezelf goed kan introduceren bij potentiële werkgevers.

Wil je meer weten over onze outplacement dienstverlening of de bootcamp? Bel met 085 - 049 5165 of stuur een bericht naar arbeidsmobiliteit@idplein.nl.

Neem contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?  Het is heel goed...

Lees meer

Transitievergoeding

Je hebt een transitievergoeding ontvangen, maar wat kan je eigenlijk met deze vergoeding?...

Lees meer

Re-integratie 2e spoor

In een Spoor 2 traject ga je je oriënteren op je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarbij houden we rekening...

Lees meer

Starten als zzp'er of met een eigen bedrijf

Klaar voor de start? Als je als zelfstandige aan de slag wil, wil je eerst weten of je bedrijfsidee levensvatbaar...

Lees meer

Werkfit

Het Werkfit-traject van id Plein richt zich op de capaciteiten van de kandidaat. Samen met...

Lees meer