id Plein werkt vanuit meer dan
200 locaties in het hele land..
Zoek je een outplacement-
of re-integratiecoach in de buurt?
Bel of mail ons en we brengen
je in contact met de coach
die bij jou past: 

T: 085 - 0495160
E: servicebureau@idplein.nl

Neem contact op:

Sollicitatietraining 'Het nieuwe solliciteren'

De laatste jaren is er door de introductie van LinkedIn en andere social media veel veranderd op het gebied van solliciteren. Ook nieuwe inzichten over arbeid in het algemeen en de visie van vele organisaties m.b.t. het aantrekken van nieuwe medewerkers vraagt een andere manier van solliciteren. In onze 2-daagse training  bieden wij inzichten in de nieuwe manier van arbeidsmarktbenadering en netwerken. Je wordt in twee dagen klaargestoomd voor het echte werk…. Solliciteren nieuwe stijl!!

Waarom moet je deze training volgen?

  • Door het volgen van deze training vergroot je de kansen om aan tafel te komen met toekomstig werkgevers.
  • De training is ontwikkeld vanuit onze ervaring in outplacementtrajecten, waar het belangrijkste doel is de kandidaat te plaatsen op een nieuwe baan.
  • De training wordt gegeven door specialisten op het gebied van solliciteren met jarenlange ervaring en bewezen resultaten.

1. CV, brief en motivatie
Het vinden van nieuw werk start altijd vanuit de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Na het vaststellen van de zoekrichting gaat het om het aanscherpen van de huidige sollicitatie-instrumenten. Hoe zien het curriculum vitae en de motivatiebrief er nu uit? Wordt in één oogopslag duidelijk waarom de werkgever voor jou moet kiezen en wat is de meerwaarde van relevante werkervaring? Met andere woorden: gaat deze sollicitatie een uitnodiging óf toch een afwijzing opleveren? In deze workshop zetten we actief in op: hoe val je op tussen de stapel van ervaren concurrenten?
Resultaat: Je weet een opvallend cv en een uitnodigende brief op te stellen waardoor de kans op een uitnodiging toeneemt.

2. Inzet LinkedIn en social media
Naast het curriculum vitae en de motivatiebrief is een LinkedIn profiel niet meer weg te denken bij het zoeken naar een nieuwe baan. Er zijn al werkgevers die de zoektocht starten vanuit een selectie via LinkedIn. Weet je de lezer met het profiel te prikkelen tot een persoonlijke kennismaking of klikt men toch snel verder naar het profiel van de concurrent?
Naast LinkedIn kan de medewerker zijn of haar kansen ook met andere social media zoals Twitter of Facebook optimaliseren. Wat de keuze ook is, het belangrijkste uitgangspunt is altijd: wat is  je doel met de inzet van social media en wat wens je  te bereiken? Heb je een concreet doel, dan vind  je ook eenvoudig de doelgroep. Beschikt je over een netwerk van interessante connecties, dan is de eerste stap richting nieuw werk gezet!
Resultaat: Je weet waaraan een goed LinkedIn profiel moet voldoen en hoe je de lezers kunt prikkelen.  Als je nog geen LinkedIn profiel hebt maken we deze met jou aan. Tevens wordt duidelijk hoe verschillende social media jou sneller in contact kunnen brengen met nieuwe werkgevers.

3. Inzet netwerk
Naast het online, via social media, uitbreiden en beheren van een netwerk, is het ook belangrijk dat men "echt" en persoonlijk contact heeft met professionals en organisaties die mogelijk iets kunnen betekenen. M.a.w. mensen of organisaties die jou dichter bij het vuur kunnen brengen. Samen met de jou wordt het huidige netwerk in kaart gebracht en wordt er actief ingezet op het rechtstreeks benaderen van organisaties die jouw belangstelling hebben.
Resultaat: Je hebt je netwerk in kaart gebracht en kunt deze inzetten om met toekomstige werkgevers in contact te komen.

4. Wat is jouw Persoonlijke Toegevoegde Waarde (PTW)?
Wanneer je uitgaat van je eigen talenten, specifieke kennis, bijzondere vaardigheden, unieke ideeën of persoonlijke netwerken, kun je een werkgever op een positieve manier overtuigen welke meerwaarde je te bieden hebt. In deze workshop inventariseer je welke specifieke talenten je in huis hebt, over welke specialistische kennis, ervaring en ideeën je beschikt en hoe je hier je eigen aanbod van maakt.
Resultaat: Je weet waar jouw bijzondere kwaliteiten het best tot hun recht komen en weet dit te verwoorden in jouw cv, motivatiebrief en LinkeIn profiel.

5. Personal branding
Anno 2015 is het niet meer voldoende dat jij je werk kunt doen, maar kijkt een werkgever veel meer naar meerwaarde en de "oplossing" die een medewerker te bieden heeft. Dit komt door het grote aanbod op de arbeidsmarkt, waardoor een nieuwe werkgever helder wil hebben wie hij in huis haalt. Persoonlijke profilering is dan ook erg belangrijk geworden. Maar hoe profileer of ‘verkoop’ je jezelf nu op een overtuigende en onderscheidende manier? 
Resultaat: Je kunt jezelf profileren zodat de toekomstig werkgever een helder beeld van je heeft. Deze profilering kun je inzetten bij sollicitatiegesprekken, tijdens het netwerken of als aanvulling op cv’s en social media.

6. Zoekprofielen en zoekmethoden
Er zijn 1001 websites vol gepubliceerde vacatures, maar waar zijn nu passende vacatures te vinden en hoe selecteer je deze?
Binnen deze workshop maken we je bekend met het gebruik van diverse jobsites in de zoektocht naar nieuw werk. Om de kansen te optimaliseren leggen we echter de focus op organisaties en werkgevers die jouw belangstelling hebben. Wanneer er alleen maar gezocht wordt naar gepubliceerde vacatures, belandt de sollicitatie direct tussen een stapel van ervaren concurrenten. Het starten vanuit werkgevers en organisaties die jouw belangstelling hebben, werkt veel effectiever.
Resultaat: Je kunt gericht zoeken naar passende vacatures en weet je op deze websites goed te profileren.

Een goede voorbereiding…...
Voorafgaand aan de training ontvangen wij graag jouw cv, motivatiebrief en LinkedIn profiel. De trainer kan zich met deze informatie goed voorbereiden zodat we een vliegende start kunnen maken.

Kosten per deelnemer
€ 750,00 exclusief BTW. Dit is inclusief voorbereiding van de trainer, de werkmap ‘het nieuwe solliciteren’ en de kosten voor de locatie en de lunch.

Persoonlijke coaching na de training
id Plein biedt de mogelijkheid om jou na deze training persoonlijk te begeleiden richting een nieuwe baan. Je gaat dan op individuele basis intensief met de coach aan de slag om zo snel mogelijk die nieuwe baan te vinden. Je kunt dit aangeven voor, tijdens of na de training.

Inschrijven?
Klik hier om je direct in te schrijven